Sådan trives du bedst i hjemmet

Et hjem er noget af det vigtigste vi har. Et godt hjem er med til at give ro i sjælen, så du ikke mistrives. For et hjem der er dårligt kan hurtigt blive roden til noget, der ikke er godt. Et hjem handler ikke kun om møbler og indretning, det handler også om det du gør udenfor og indenfor hjemmets fire vægge. Læs med og få inspiration til hvad du kan gøre, så du kan trives i hjemmet.

Sund og nærende kost

Det første du og din familie skal koncentrere jer om, er en sund og nærende kost. Alt for mange familier oplever overvægtige børn og familier med livsstilsygdomme. Det kan undgås hvis man i familien er opmærksomme på det man putter i munden.

Man behøver ikke leve slavisk og sulte sig ihjel, fordi man ikke vil tage på. Det handler om at få et afslappet forhold til mad og kost, så det hele ikke stikker af. Som en grundregel kan man spise alt, der bliver sat foran en på spisebordet. Det, der er det essentielle, er at der bliver spist med omtanke og den sunde fornuft bruges. Selvom maden smager fantastisk, så kan vores krop kun klare et vist antal kalorier. Tag derfor mindre portioner og vent 20 minutter med at tage anden gang, for det er den tid det tager før maven registrere om du er mæt (ja, kroppen er vidunderlig mystisk). Desuden, brug den sunde fornuft. Du ved som regel godt, hvorvidt det er sundt eller usundt at spise en matador mix hver aften.

Hvis gerne vil have kosttilskud ind i daglig dagen, så man er sikker på at få de fornødne vitaminer i den travle hverdag. Du kan for eksempel sagtens fiskeolie, som er et af de mest anvendte naturlægemidler og kosttilskud. Du kan enten vælge at få det flydende eller i kapsler – uanset hjælper det dig, med at holde kroppen sund.

Få et sikkert hjem

Det andet i skal gøre er at sikre jeres hjem. Det kan man gøre på mange måder, men det er vigtigt i gør, uanset om i har en lejebolig i København eller en lejlighed i provinsen. Du kan altid gøre noget for at sikre, at i ikke kommer til at opleve ubudne gæster.

Se derfor efter om vinduerne i hjemmet er sikret mod indbrud, det samme med dørene. Det er den primære måde indbrudstyve kommer ind. Og sørg generelt for der ikke ligger noget synligt at værdi fremme, der kan ses fra vinduet. Det er en god huskeregel, især hvis man er væk i en længere ferieperiode.

Det er ikke kun hjemmet det er vigtigt at sikre. Mange glemmer at sikre sig digitalt. Hvis en hacker gerne vil, så kan de sagtens få fingrene i kodeord til dit liv. Sørg derfor at have nogle ordentligt kodeord og vær varsom, når I er online.

Børnenes trivsel

Det tredje du skal gøre er at sikre børnenes trivsel er i højsædet. Børnenes velvære er vigtig, for hvis børnene har det godt, så har alle det godt. Og det er en glæde i sig selv. Så husk at se efter hvordan din børn har det i tilværelsen – det gælder fra noget så lavpraktisk som at købe en børne cykelhjelm til dem så de kan køre sikkert på de danske landeveje, til lytte efter hvis de har nogen problemer. Det hele tæller.

Husk at stoppe op

Den fjerde ting du skal gøre er at stoppe op i livet. I dag blæser du derudaf med så højt, fordi det hele skal nås. Alt fra børn til karriere. Det er godt at have noget at lave, men det er ligeså vigtig at stoppe op og tage en puster. Hvis du ikke slapper af nogle gange og prioriterer nærvær sammen med familie og venner, så kan det hele lige pludselig gå galt. Så husk derfor endelig at stoppe op og glem de mange mails fra arbejde og nyd tiden med andre i stedet for.

Klik dig frem og tilbage med pilene

DEL