En stresset hverdag er et stresset liv

Vi lever i et stresset samfund. Vi er hele tiden på. Med Apples lancering af smartphone, fik vi mulighed for hele tiden at interagere med hinanden, og ligeså mange positive konsekvenser det har medført, ligeså meget har det påvirket vores evne til at slappe af. Når vi har en tid for os selv væk fra arbejde og familie, er vi på vores telefon. Gamle dyder som at læse i en bog eller virkelig at fordybe sig en noget musik, er for mange en saga blot.

Stress er alvorligere end, hvad mange lige går og tror. Det påvirker i mange tilfælde vores søvnrytme, og kan i værste tilfælde resultere i sygdomme og depression. Denne artikel er til dig, der kan nikke genkendende, at du tit føler dig stresset. Læs videre og få inspiration til, hvordan du kan komme det til livs.

Fordyb dig i dine spil

Det er svært at føle sig stresset, når man fordyber sig i en eller anden form for aktivitet. Aktiviteten er i for sig underordnet. Mange vil formentlig rynke på brynene, men det kan faktisk virke afstressende at spille spil på sine konsoller.

Kevin Spacey for eviggjorde dette i sin rolle som politikeren Frank Underwood. I tv-serien levede han et meget stresset liv. For at afkoble sad han i kælderen i timevis og spillede skydespil på sin PlayStation. Og der er faktisk noget om snakken. Så længe du ikke gør det lige inden, du skal i seng, virker det faktisk. Køb et headset til din PS4 og få endnu mere fordybelse i dine spil.

Tilbage til de gamle dyder

Når man snakker om nutiden, benytter man tit datiden som referenceramme. Sætninger som ”i gamle dage gjorde vi”, er helt normale i denne kontekst. Men rent faktisk var folk mindre stressede før i tiden. Her brugte man mere tid med mere monotone og afslappende aktiviteter.

Et af de klassiske eksempler er kunsten at strikke og hækle. Denne kunst er næsten forsvundet. Det kunne være en idé at skrue tiden tilbage og kaste sig ud i denne aktivitet. Dem der stadig strikker, gør det i høj grad på grund af det meditative ved det. De gentagne bevægelser virker afstressende, og man kan koble helt fra og bare lade underbevidstheden herske i et virvar tankestrømninger. Hvis du synes, det lyder som en god idé, kan du købe garn og andet vigtigt tilbehør på rito.dk

Lad dig forføre af musikkens evige toner

Lige siden mennesket begyndte at bruge værktøj, har der været en eller anden form for musik i tilværelsen. Det er der en grund til. Der er intet som musik, som kan få en til at føle sig godt tilpas. Undersøgelser har endda bevist, at lyden af klassisk musik som Bach og Mozart, kan højne et spædbarns intelligens.

I dag bruger rigtig mange musikken på en anden måde; som eller anden form baggrundsstøj har rigtig mange konstant dårlige høretelefoner i ørerne, mens de lytter til de seneste nye, kommercielle poptoner uden at rigtigt at lægge mærke til, hvad de egentlig lytter til.

Prøv at ændre denne dårlige vane ved i stedet virkelig at sætte tid af i kalenderen til at lytte til god musik – altså sådan rigtigt lytte. Her laver du ikke andet. Du nyder måske et godt glas vin, mens du forsvinder helt væk i sammensætningen af et rigtig godt stykke musik.

Dette nytter selvfølgelig ikke noget, hvis du som så mange andre hører din musik med dårlige højtalere eller høretelefoner. Prøv i stedet den vanvittige gode lyd fra Beoplay, der giver en komplet helhedsoplevelse. Beoplay er lillebror til de legendariske lyd-specialister fra Bang & Olufsen, og har fuldstændig samme værdier – bare til en mere overkommelig pris.

 

 

 

Klik dig frem og tilbage med pilene

DEL