Tips og tricks til de kuldskære

Man hører det tit: ”Ihh, jeg synes altid jeg fryser” eller ”er det ikke bare koldt i dag?” Selvom det er midt om sommeren som nu, og der står over 20 grader på termostaten. Faktum er bare, at nogle fryser mere end andre. Noget af dette er selvfølgelig fysiologisk, hvilket der ikke er noget at gøre ved, men meget af det har også en årsag, som du med nogle enkelte forholdsregler kan ændre på. Læs videre i det der følger og få tips og tricks til, hvad du kan gøre for at holde koldskæren fra døren.

Hold stressniveauet nede

Et for højt stressniveau medfører rigtig mange dårligdomme i din hverdag. En af uheldige konsekvenser ved at være stresset, er at man sjældent får nok mad, og det man får ikke er særligt nærende. Mangel på mad resulterer i lavt blodsukker, hvilket i mange tilfælde blandt andet tager i form som kuldskærhed.

Det er selvfølgelig ikke alt stress, man selv kan styre. Nogle gange havner man bare i rigtig ærgerlige situationer, der nødvendigvis fører til stress. Det kan eksempelvis være i form af et dødsfald i en nærmeste omgangskreds. Ved et dødsfald er der en masse praktiske formaliteter, du skal sørge for, som du formentlig ikke har særlig meget overskud til at tage dig af. For at holde stressen og derved kuldskærheden nede bør du derfor kontakte en bobestyrer til at bistå dig med alt det praktiske i processen.

Overvej din boligs isolering

Boligen er dit hjem og formentlig der, hvor du befinder dig størstedelen af din tilstedeværelse. Hvis boligen er dårligt isoleret, vil det i mange tilføre til en følelse af kuldskærhed. Når man vågner op om morgenen helt kold og frysende, er det svært at slippe det igen i løbet af dagen. Du bør derfor overveje en isolering af din bolig.

En af de mest effektive måde at isolere på er i form af en såkaldt hulmursisolering. Ved en hulmursisolering bliver hulrummet mellem yder- og indervæggen fyldt med et isolerende materiale. Dette er ekstremt effektivt, hvis din bolig er af ældre karakter og i modsætning til, hvad rigtig mange tror, tager sådan en form for isolering ikke meget mere end en lang eftermiddag at færdiggøre.

Af andre tiltag kan det nævnes at udskifte døre og vinduer. Disse elementer er nogle af de vigtigste, hvad angår din boligs isoleringsevne, og kan udskiftes uden de store økonomiske og tidsmæssige omkostninger.

Vælg beklædning med omhu

Det kan godt være, det er sommer, men derfor er det ikke altid sommervejr. Det er faktisk specielt om sommeren og overgangene mellem årstiderne, at der er stor sandsynlighed for at blive syg og føle sig kuldskær. Det er fordi, man har en tendens til at vurdere vejret til at være bedre, end det virkelig er.

Specielt om aftenen kan det sagtens gå hen og blive rigtig koldt, og hvis du har tøj på, der afspejler vejret om dagen i solskinnet, kan du virkelig føle dig kuldskær om aftenen. Hertil er et godt tip at købe termotøj. På termoland.dk kan du finde varmt, bekvemt og lækkert tøj til kvinder, mænd og børn.

Skær ned på alkoholen

Selv om billedet er blevet givet anderledes med sanktbernhardshunden, der i diverse film slæber rundt på en lille tønde med cognac for at holde forfrosne mennesker varme, er det desværre et misvisende billede af virkeligheden.

Klik dig frem og tilbage med pilene

DEL