Tre ting der kan gå galt på ferien

Sommerferien er ved at være oppe over for de fleste, og det betyder, at den står på sol, varme og lækre strande for mange danskere inden for de næste par uger. Men en rejse til udlandet er ikke altid nødvendigvis lutter lagkage. Der kan hurtigt opstå nogle komplikationer og problemer, når vi forlader det vante og skal til et nyt land, opleve en ny kultur og nye ting. Her er tre ting, du bør være opmærksom på i forhold til din egen ferie – det kan hjælpe dig til at undgå eller være på forkant, hvis nogle problemer skulle opstå.

Overforbruget der altid overrasker

Når man er på ferie i udlandet, er valutaen ofte anderledes end det, man er vant til. Det er ikke altid lige let at omregne prisen til sin egen valuta, hvilket ofte medfører, at man generelt tænker mindre over prisen, når man er i udlandet på ferie, i forhold til hvad man ville gøre herhjemme.

Det kan dog være farligt, da et overforbrug i forhold til feriens budget hurtigt kan opstå, imens man hygger sig med lækker mad og dejlige drinks. Samtidigt bliver pengene fra feriens strabadser ikke trukket løbende men i stedet ofte først, når man er ankommet til Danmark igen – derfor kan det være svært løbende at holde øje med, hvor mange penge, man får brugt.

En måde at undgå dette på kan være ved at løbende gemme boner og herved holde nogenlunde øje med de udgifter, man har. Det kan eksempelvis være en enkelt gang om dagen, når man alligevel lige vender tilbage på hotelværelset for at slappe af. Det kan være den perfekte måde for at få et indblik i, hvor mange penge, man reelt bruger i løbet af en dag på ferien omregnet i danske kroner.

Skulle løbet være kørt, og dit forbrug overrasker dig og er blevet en smule højere end først forventet, kan du overveje at tage et hurtigt og midlertidigt lån her-og-nu. Eksempelvis – her kan du se forskellige mobillån, hvis det er en mindre økonomisk hjælp, der vil være til stor gavn.

Den romantiske ferieflirt

Når man er i udlandet, kan man hurtigt få sig et godt øje til en anden turist eller en lokal. Om det er varmen, stemning eller noget helt tredje er svært at sige, men ikke desto mindre er det noget, der sker ofte.

Hurtigt kan man blive grebet af stemning og ikke tænke videre over ens handlinger. Det kan ende ud i en kæreste, en sjov historie eller have større konsekvenser, hvis man er rigtig uheldig. Diverse kønssygdomme kan være en af konsekvenserne af dette, men det kan også være nødvendigt at købe en graviditetstest, så snart man er hjemme. En fornuftig idé er ikke at miste alt fornuften, selvom man nyder sin ferie. Derudover kan det være smart at have noget prævention på sig, så skulle der ske noget, har du altid beskyttelse lige ved hånden og kan herved undgå nogle af de uheldige situationer.

Hav forsikringerne i orden

Ferie og rejser kan være tiltrængte men også bringe uheld med sig – om du så er på storbyferie, rideferie eller badeferie. Det kan være alt fra indbrud i telt eller bil, sygdom, mistet bagage og misset flyafgang. Samtidigt kan dit forsikringsbehov variere alt efter, hvor du skal hen, hvad du skal lave og hvor længe.

Det kan være en dyr ekstra udgift af få sig udover de resterende ferieomkostninger. Inden afrejse kan det derfor være klogt at tjekke sine forsikringer igennem og eventuelt kontakte sit forsikringsselskab. Det vil nemlig være ekstremt ærgerligt ikke at vide, hvad du ikke er dækket før efter skaden er sket. Er du ikke dækket på nogle områder, der ellers er relevante for dig og netop denne ferie, kan du her vælge at tilkøbe ekstra forsikringer.

Klik dig frem og tilbage med pilene

DEL