Udnyt din ferie optimalt

Sommeren er over os, og de fleste der ikke allerede har fået det, ser frem til ferien med længsel. Efter et langt år har man endelig tid til at slappe af, ordne hængepartier, se gamle bekendte, tage ud etc. Det er netop pointen med denne her artikel. Der er så mange ting, man skal nå i ferien, at man tit ender med enten at komme ud på den anden side endnu mere stresset end, hvordan man gik ind til den.

Eller også er det i den anden boldgade, hvor man er så træt af hverdagens slid og slæb, at man bare har brug for at stene foran fjernsynet. Lige pludselig er ferien væk, og man føler ikke man har gjort noget som helst, andet end det man normalt gør efter arbejde – bare i meget længere tid. Ligesom så meget andet handler ferie om den gyldne middelvej mellem at lave noget og slappe af. Læs videre i det der følger og få inspiration til, hvordan du optimere ferien.

Bestil ferien i god tid

Mange er så ubeslutsomme om, hvor de vil hen, at de ikke får bestilt ferien før den rent faktisk rammer. Det er uhensigtsmæssigt af flere årsager. Først og fremmest er det dyrere at bestille i sidste øjeblik. Jo tidligere du bestiller, desto mere kan du spare.

Derudover, og hvad der er endnu vigtigere, er det meget mere stressende ikke at vide, hvad man skal og hvornår. Hvis du bestiller ferien i god tid, har du meget bedre til at planlægge, hvad du skal bruge resten af ferien til, og hvad du skal lave på ferien. Du har meget bedre mulighed for at tage højde for, hvad der ellers ville være af besværligheder ved rejsen. Det kan eksempelvis være en ferie med hund. Det er bestemt ikke alle fly og hoteller, hvor du må have hund, hvorfor det er en god idé at undersøge og bestille i god tid.

Få styr på hængepartier

Det kan godt være, at det måske ikke er det mest spændende at skulle ordne hængepartier, men faktum er, at hængepartier for mange virkelig er et generende element i hverdagen. Det er super frustrerende at gå rundt i hverdagen og have dårlig samvittighed over noget, man simpelthen bare ikke kan finde tid til. Det gælder også, selvom det bare er små ting som at skaffe sig et iPhone 7 cover til sin telefon. Eftersom man arbejder i hverdagen, og man tit har lørdagen booket, kan det være svært at finde tid til selv de mindste ting.

Endnu mere presserende er eventuelle lægebesøg. Dem der har prøvet det ved, hvor smertefuldt det for eksempel kan være at have tandpine. Det er nærmest ulideligt at leve med, og det bør derfor være noget af det første, du ordner, når du får ferie. Hvis du er i tvivl om noget i forhold til booking, behandling, eller eventuelt bare vil bestille en tid, kan du se mere hos tandlægerne på amager.

Dyrk dem du ikke ser i hverdagen

Det er simpelthen svært at finde tid til at se sine nærmeste i hverdagen. Efter arbejde er du tit helt bombet, og weekenden er bare aldrig så lang, som man gerne vil have den til, og der ser du som regel bare dem, der lige umiddelbart hænger sammen med noget af det, du laver til daglig.

Brug derfor ferien til at dyrke de venskaber, du virkelig holder af, men som at svære at holde ved lige i livets travlhed. Hvis du planlægger i god tid, kan det være en weekendtur et sted, hvor I virkelig kan knytte bånd igen. Eventuelt et sted med natur og ikke så meget udefrakommende støj. Et sommerhus er et godt bud.

 

Klik dig frem og tilbage med pilene

DEL